Sayfalar

13 Temmuz 2012 Cuma

SUSAMLI TATLI KURABİYE ( Anne Kurabiyesi )

Küçüklüğümden beri bu kurabiyelerin hastasıyımdır. Çok seviyorum. Hem çok lezzetli hem de içi yumuşacık oluyor. Kolay kolay da bayatlamıyor. Harika bir kurabiye. Klasik anne kurabiyesi de diyebiliriz buna:)))) Eskiden çeşit çeşit kalıplar yoktu ki piyasada. Anne elinde şekil alan harika kurabiyelerin yeri heppp ayrıdır bende. O yüzden bu kurabiyeler bana hep eskiyi anımsatır. 
İşte bu kurabiyeler de sevgili kayınvalidemin elinden çıktılar :)))))) Lezzetini anlatmam imkansız. Hem annemim hem de kayınvalidemin her ikisinin de elinin lezzetine diyecek yok vallahi. Onlardan öğrenecek daha bir sürü tarif var sırada bekleyen. 
İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz, sizi seviyorum diyerek hemen tarife geçmek istiyorum....

Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin yada tereyağı,
1 su bardağı yoğurt,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 +1/3 su bardağı tozşeker,
2 yumurtanın sarısı
(akları üzeri için ayrılacak)
1,5 çay kaşığı karbonat,
Aldığı kadar elenmiş un,

Üzeri:
Toz şeker, yumurta akı  ve susam


Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştıralım. Kulak memesi kıvamına gelen kadar yoğuralım. Elimizle büyük parçalar koparıp yuvarlayalım. Bir kaseye yumurta akı, bir kaseye toz şeker ve başka bir kaseye de susam koyalım.
Yuvarlak şekil verdiğimiz hamurumuzu önce yumurta akına, sonra toz şekere ve en son olarak da susama batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. 180 'C lik fırında rengi altın sarısı olana kadar pişirelim.
Bizimkiler biraz fazla bile kaldılar :))))
Afiyetle yiyelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar