Sayfalar

9 Aralık 2014 Salı

ELMAS KURABİYE


Merhabalar,
Bugün uzun süredir denemek istediğim bir kurabiye tarifiyle sizlerin karşısındayım. İsmini görüntüsündeki ışıltıdan almış olan bu kurabiyeyi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çikolata ve kakaonun birlikteliği, ağızda kıyır kıyır dağılan yapısı ve nefis lezzetiyle bence denemeye değer bir ikramlık.
Tam tarifi bloğa eklemeye niyetleniyorum o anda bir şey çıkıyor ve kalıyor. Bugün dedim ki " ben bu tarifi bloğa bugün eklerim arkadaş :)))
Kimse de engel olamazzzzz.... :)
Ohhhh çok şükür ki sonunda paylaşıyorum işte, rahatladım....

Kızım yaptığım ilk günden beri anne elmas kurabiyenin müptelası oldu. Kahve çekirdeği kurabiye de favorileri arasında bu arada :))) Ama velakin bunun üzerindeki çikolata ve etrafındaki şekerler daha bir ilgisini çekti ve beğendi :)
Canımız sıkıldıkça zaten evde kurabiye yapan bir ikiliyiz prensesimle, çok seviyoruz birlikte birşeyler yapmayı. Ve de çok eğleniyoruz :) Sizde evdeki miniklerle birlikte bu güzel kurabiyeyi yapabilirsiniz.

Hemen tarife geçelim bakalım kuarbiyelerimiz nasıl yapılıyormuş, 
Belki bu yayını okuduktan sonra doğru mutfağa gidip yapmak isteyebilirsiniz diye düşünüyorum....




ELMAS KURABİYE 
Elmas Kurabiye Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:

250 gr. oda ısısında bekletilmiş tereyağı,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 yumurta,
2,5 çorba kaşığı kakao,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,
3,5 - 4 su bardağına yakın elenmiş un

Mantolamak için: 1 kase toz şeker

Üzeri için: Nutella

Yapılışı:
Öncelikle oda ısısında yumuşamış olan tereyağımızı kabımıza alalım. Pudra şekeri, yumurta ile güzelce karıştıralım. Sonra kakao, vanilya kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş kabımıza ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
Her su bardağı ölçüsü farklı olacağı için bu kıvamı tutturuncaya kadar un ilavesi yapalım. Birden unun hepsini kaba boşaltmayalım.
Hamur toparlanınca elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. 
Yuvarladığımız topları şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim. Yaklaşık 35 adet kadar çıkıyor bu malzemelerle. 
Kurabiyenin tam ortasına parmağımız ile bastıralım çukur açalım. Önceden ısıttığımız fırında 175 'C de yaklaşık 12-15 dk arasında pişirelim.
Çıkan kurabiyelerimizi soğuyunca ortalarına çay kaşığı yardımıyla nutellamızdan ekleyip servis tabağına alalım :))
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar