Sayfalar

2 Mart 2015 Pazartesi

ZEYTİNLİ KÖŞK' te Şef Volkan Altınörs ile Kahvaltı Etkinliğimiz

Herkese Merhaba,
Geçtiğimiz hafta sonu Urla' da harika bir mekana konuk olduk. Şefimiz Volkan Altınörs'ün daveti üzerine yemek bloğu yazarı  arkadaşlarımla birlikte katıldığımız kahvaltı etkinliğimiz çok keyifli geçti. Sizlere biraz mekan hakkında bilgi vermek istiyorum;
Zeytinli köşk orjinalinde 10 dönümlük zeytin bahçesi idi, işletme sahibi Turgut kahraman bahçenin doğal yapısını mümkün olduğu kadar bozmadan ve zeytin ağaçlarına zarar vermeden özel mimarların tasarımlarıyla bugünkü haline getirdi. 200 kişi kapasiteli kapalı alanımız taş binada, ön tarafında 100 kişi kapasiteli verandamız,hemen yanında odun ateşli karafırınımız, mutfak binamız, seramik ve spor atölyemiz, 10 adet 7'şer kişilik kamelyalarımız, ve yeşil alanda güvenli çocuk oyun alanımız bulunmakta. Spor atölyemizde eski milli atlet ve antrenör nilay şenoğlu şensoy hocamız eşliğinde birebir spor aktiviteleri, plates, reformer, matwork ve fitness eğitimleri verilmekte. Seramik hocamız Figen Özden hanım kendisi anadolu üniversitesi güzel sanatlar fakültesi seramik ve cam sanatları mezunu pazar günleri misafirlerimizin çocuklarına ücretsiz eğitim vermekte, ayrıca atölyemizde büyükler için bire bir özel derslerde pazar günü hariç veriliyor. Kahvaltımız türkiyenin özel seçtiğimiz yöresel ve tamamen doğal ürünlerden oluşmakta, bol yağda kızartılmış hiçbir ürün menümüzde yok, asitli içecekler vs bulundurmuyoruz, tamamen doğal taze sıkılmış meyve suları ve detox içeceklerin yanında, kahvaltıdan sonra sıcak içecekler, kış aylarında doğal salep ve kumda kahvemiz misafirlerimiz tarafından çok beğeniliyor. Katkısız ekşi mayalı besin değeri yüksek unlardan kendi ekmeklerimizi yapıp misafirlere sunuyoruz. Bahara kadar misafirlerimizin farklı yöresel ürünleri alıp götürebilecekleri şarküterimiz faliyete giricek.Seramızda uzak doğu yöntemiyle domates ağıcı olarak bilinen tavandan asma fideler üzerinde kokteyl domatesler yetiştirmeye başlıycaz.Gelen misafirlerin çocukları topladıkları bu ürünleri kahvaltıda yiyebilecekler. Kahvaltılik ürünlerimiz hakkında aşağıda detaylı bilgileri bulabilirsiniz.Serpme kahvaltımız kişibaşı 30 tl buna çay ve haşlanmış yumurta 4 çeşit peynirden oluşan peynir tabağımız, kendi imalatımız olan reçel çeşitleri özel zeytinler, çemen, çökelek ve domates kurusu, süzme yoğurt, bingölden getirdiğimiz karakovan bal ve kaymak, söğüş tabağı ve ev yapımı sıcak kuruvasan dahil.
Kaynatılmış sütün üst kısmında oluşan krema alınarak işlemden geçirildikten sonra kahvaltılık kaymak olarak servis edilir.
Ev reçellerimiz genellikle toz şeker ve meyveden yapılır.Doğal plduğu ve koruyucu madde içermediği için özenle ve dolapta saklanır.
Kurutulmuş domatesin işlemden geçirildikten sonra yağlanarak ezmesi elde edilir servise sunulur.
TRABZON TEREYAĞI: Her tereyağı sütten ve aynı yöntemlerle elde edilir.Ama yöresel olarak tat ve lezzeti hayvanların dışarıdan doğal beslenmesi ile lezzeti bulur.
EZİNE PEYNİR: Çanakkale yöresine has bir peynir çeşididir.İnek ,koyun ,keçi sütünden karışım olarak yapılır.Sadece inek sütündende yapılır.Bir yıl bekletildikten sonra satışa sunulur.
ERZİNCAN TULUM: Genellikle mayıs ayında inek ve koyun sütünden deri veya bidonlara basılır lor kıvamında lezzetli bir peynirdir.
Teneke koyun ve inek sütünden yapılır.Özelliği bekletilerek satlır.
KARS ESKİ KAŞAR: Kars eski kaşar kars yöresine ait.Özelliği küflendiği zaman satılır.
BİNGÖL KARAKOVAN BALI: Bingöl ve civarında arıcılık yapan yerel halkın ürünlerini özellikle sizler için toplayıp getirtiyoruz.Kullandığımız petek bal karakovan, süzme balımız ise 100 % çiçek balıdır.










Herşeyin doğal olduğu bu işletme ile tanışmaktan, güler yüzlü personelin ilgisiyle ağırlanmaktan mutluluk duydum. Herşey çok güzeldi hele ki o kruvasanın tadı damağımda kaldı diyebilirim. Hepsi ev yapımı hepsi şahane tatlar... 





Kahvaltı için tek kelimeyle mükemmel desem yeridir. Hem doğal, hem lezzetli hem de inanılmaz doyurucu. Taze sıkılmış meyve suyu nefisti. Servis çok hızlıydı. Masalarda termos içinde çaylarımız hazırdı. İlgi alakadan son derece memnun kaldığımızı belirtmek istiyorum...
Değerli Volkan şefimiz bizlerle tek tek ilgilendi sağolsun. İşletme hakkında bilgiler verdi.
Şöminenin karşısında kahvaltı yapmanın keyfi bambaşka, tavsiye ederim :))
Öncelikle mekanın dekorasyonauna bayıldım, kahvaltı sunumları da çok hoş, renkler çok güzeldi tam benlik mavi beyaz seçilmiş. Bence çok da güzel bir uyum olmuş mekanla. Ortam harika. 

Şömineye karşı şu kahve keyfine bakar mısınız ??
Muhteşem değil mi :)
Etkinliğe katılan İzmirli Yemek Bloğu Yazarı arkadaşlarımla ve Volkan şefimizle bu büyülü mekanda da bir fotoğraf çekilelim dedik :)

Duvarlardaki tabloların hepsi işletme sahibi Turgut bey'in ellerinden çıkmış. El emeği göz nuru her biri...


Kahvaltıdan sonra bahçe turu yaptık şefimiz ile birlikte. Zeytin ağaçları, kamelyalar, yemşeşil huzur veren, insanı dinlendiren bir mekan. Nasıl güzel bir yer burası anlatamam sizlere. Mutlaka gelip görmenizi isterim. Gerek iç mimarisi, gerekse bahçe düzenlemesiyle hayran kaldım buraya... Yaz- kış gelinebilecek çok güzel bir yer.






Soğukta da dışarıda doğa manzarasına karşı kahve içmek isteyenler de unutulmamış, masalar ısıtma özellikli :))
Yani üşümek yok, ne kadar hassas düşünülmüş bravo dedim doğrusu...
Gelen misafirine değer veren önemseyen bir işletme olduğunu gösterir bence bu detaylar...Çok beğendim çok...
Bahçede çocuklar için oyun alanı ve bir de seramik atölyesi bulunmakta. Evet yanlış duymadınız seramik atölyesi dedim :) Üstelik pazar günleri ücretsiz :)
Siz sevdiklerinizle sohbet edip kahvelerinizi yudumlarken çocuklarınız seramik atölyesinde öğretmenleri eşliğinde çeşitli objeler yapacaklar, onlarda orda eğlenceli vakit geçirecekler... Bıktık artık dijital oyunlardan, tablet ve telefonlardan uzak tutalım, çocuklarımızın eli toprağa, çamura değsin biraz enerjilerini atsınlar. Birşeyler ortaya çıkartmanın zevkini yaşasınlar :) Ben bayıldım buraya diyorum ya anlat anlat bitiremeyeceğim sanırım sizlere bu yazımı :))
Daha bitmedi tabiiki,
Biz yetişkinler içinde harika bir spor salonu mevcut işletmede. Kahvaltıyı yaptıktan sonra doğru buraya spora :))
Yine spor eğitmeni Nilay Şenoğlu Şensoy ile harika bir egzesiz sizleri bekliyor...
Bahçe turundan sonra şefimiz bizleri en sevdiğimiz kısmına davet etti işin, Mutfak tabiiki :)
Volkan şefimiz bu işin kalbi olan mutfakta herşeyin titizlikle ve özenle hazırlandığından, temizliğin kesinlikle öncelikli ilkeleri olduğundan, doğal, organik, katkısız yapıldığından bahsetti. Gerçektende gözlemlerimizde bu yöndeydi. Herşey pırıl pırıl tertemiz ve doğaldı...



Bu görmüş olduğunuz Ayva Reçeli de sevgili Volkan şefi'min bizzat kendi elleriyle yapmış olduğu reçellerden birisi. Tadı kıvamı çok ama çok güzeldi, ellerinize sağlık şefim. 
Gerçekten yaşadığımız şu yıllarda hayatımıza giren ki ben bundan kendimi tenzih ediyorum, çok dikkat ediyorum çünkü yediklerimize.... Bu kadar yapay ve katkılı yiyecekleri tüketirken buraya gelmiş olmaktan inanın çok büyük keyif aldım, Böyle işletmelerin çoğalmasını hayatımıza doğallığın girmesini istiyorum artık.
Fast food, hazır ürün yemekten çocuklarımız obezite sınırına yaklaşmakta...

Herşeyin doğalı makbul, bu işletmeyi bizlerle buluşturan başta Turgut bey'e, sonrasında nazik davetiyle bizleri onurlandıran değerli Volkan şefime ve emeği geçen ismini sayamadığım herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Çok keyifli bir gün geçirdik, bu güzel mekanı da tekrar gelinecekler listeme başına bol yıldız koyarak ekledim :)

Sevgili takipçilerim sizlerde yolunuz düşerse ZEYTİNLİ KÖŞK'e, bu harika mekana mutlaka uğrayın derim. İnanın tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz. Çünkü gerçekten çok beğeneceğiniz bir yer.


Şefimizle son kez mekanın huzur veren bahçesinde hatıra fotoğrafı çekildik :)

Sizlerde buraya nasıl geliriz, yeri nerededir diye sorarsanız size adres ve telefon bilgilerini de veriyorum hemen..
.
  Urla'da eski yol üzerinde. Güzelbahçe yönünden gelindiğinde Çeşmealtı-İskele Kavşağından sonra 500 m ileride yolun sol tarafında kalıyor.
Rezervasyon için telefon numarası:  ( 0232 ) 754 44 77  - 0 544 270 29 66

4 yorum:

  1. Yazın çok güzel olmuş canım. Keyifli ,güzel bir gündü. Başka etkinliklerde de görüşmek,buluşmak üzere.
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Kahvaltıda sunulan her şey çok lezzetli ve doğaldı gerçekten.Taze sıkılmış portakal suyu, reçeller, peynirler güzeldi ama en çok kruvasanları beğendim.Volkan şefin eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Oku oku bitiremedim gerçekten çok güzel anlatmışsın canım :)
    Tüm arkadaşlarla çok keyifli bir gün geçirdik.Kahvaltı tek kelimeyle mükemmeldi.
    Volkan şefin ellerine emeğine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Harika bir gündü gerek mekan gerekse lezzetler mükemmeldi. Ben de Nergis gibi kuruvasanları ve ev reçellerini çok beğendim. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlar