Sayfalar

17 Temmuz 2017 Pazartesi

GİRİT KURABİYESİ


Merhabalar sevgili dostlarım,

Sıcaklardan elim hiç gitmiyor tarif yazmaya, bunaltıcı bir hava var İzmir'de bu aralar. Klimanın altında dinlenmeyi tercih ediyorum. Ama mutfakta yeni tarif denemelerine de ufaktan da devam ediyorum. Bir Giritli olarak tarif defterime kaydettiğim ama bir türlü yapmaya fırsat bulamadığım bu harika kurabiyeyi neden daha önce denemediim diye çok söylendim kendime :)
Çok beğendik biz bu kurabiyeyi. Ağızda eriyip gidiyor adeta. Size de mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Aynı hfatada iki kez yapmışlığım oldu, o derece beğendik yani. Halamın mevlüdü için yapıp götürdüm en son. Tadına bakan misafirler tarifini istediler hemen...
Ve malzeme listesini sayınca da çok şaşırdılar. 
Niye mi ?
Çünkü hamurunda hiç şeker yok ve çok az malzeme ile yapılıyor kurabiye.

Sizleri çok fazla merakta bırakmadan hemen veriyim ben en iyisi bu nefis kurabiyenin tarifini... 
Deneyenler, fikirlerinizi yorumlara bırakırsanız çok sevinirim.

Şimdiden afiyet olsun diyorum. Tarfii okuyanlar doğru mutfağa denemeye geçecek bunu da biliyorum :)



GİRİT KURABİYESİ

Malzemeler:
1 paket tereyağı (teremyağ kullandım ben)
1 pkt vanilya,
Yaklaşık 3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri için:
1 su bardağı kadar pudra şekeri
2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, vanilyayı bir kaba alalım. Üzerine kontrollü bir şeklide elediğimiz unu ilave edelim. Yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Benim 42 adet kurabiyem oldu. Boyutunu buna göre belirleyebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurları aralıklı olarak yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 180 'C ye ayarlı fırında 15 dk kadar altı hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Kurabiyelerimiz pişerken bir kaba pudra şekeri ve tarçını ekleyip karıştıralım. Fırından çıkardığımız sıcak kurabiyeleri hiç vakit kaybetmeden hazırldaığımız karışıma bulayalım. Servis tabağına dizelim.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar