Sayfalar

13 Ekim 2016 Perşembe

Karaca'nın Gerçek İnciden Ürettiği “FINE PEARL” Yemek Takımı ile Sizi Hayallerin Ötesine Geçiriyor...


Karaca’dan Türkiye’de ve Dünyada Bir İlk
Karaca, Gerçek İnciden Üretilen “FINE PEARL
Yemek Takımı ile Hayallerin Ötesine Geçiyor

Tasarımlarıyla sofraların vazgeçilmezi olan Karaca, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, gerçek inci kullanılarak üretilen yemek takımı “Fine Pearl”ü şıklık ve zarafet arayan kadınların beğenisine sunuyor.
İnsanların sevdikleriyle paylaşmaktan keyif aldığı anlara eşlik eden Karaca, Fine Pearl yemek takımı ile sofralara değer katıyor. Bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’ye büyük gurur yaşatmaya hazırlanan Karaca, bir Türk markası olarak, dünyada yemek takımı kategorisine yepyeni bir ürün olan Fine Pearl’ü sunuyor. Dünya markası olma hedefiyle çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren marka, sektöre getirdiği yenilikler ve yaklaşımıyla ön plana çıkıyor.



Dünyanın en değerli yemek takımı olan Fine Pearl serisi ile incinin doğallığını sofralarınıza getiren Karaca, klasik yemek takımı anlayışına da farklı bir boyut kazandırıyor. Fine Pearl yemek takımı, parça sayısı ve büyüklüğü ile öne çıkıyor. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre takımdaki kayık tabakların derinlikleri ve sayısı artarken, pasta tabaklarının boyutları, ordövr tabağı olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Dünyanın en önemli akreditasyon şirketi TÜV Rheinland tarafından onaylanan Fine Pearl, 86 parça olarak dizayn edildi. İlk defa gerçek inciden üretilen Fine Pearl yemek takımı, farklı stillerden oluşan özel tasarımlarıyla da fark yaratıyor.  

Prestijli sofraların vazgeçilmez markası Karaca, dostlarınızla paylaşmaktan keyif alacağınız sofralara, incinin zarafetini taşıyor.
Fine Pearl yemek takımı, 2.297 TL’den başlayan fiyatlarla Karaca mağazalarında ve www.krc.com.tr 'de.


12 Eylül 2016 Pazartesi

Bayramınız Kutlu Olsun . . .




Sevdiklerimizle birlikte sağlık, huzur ve mutlulukla geçireceğimiz 
nice güzel bayramlara diyorum..

Bayramınız Kutlu Olsun Sevdiklerim...






9 Eylül 2016 Cuma

NOHUT UNLU ARMUTLU KEK - KENTON NOHUT UNU DENEYİMİM


Merhaba sevgili dostlarım,
Bugün sizlere yepyeni bir üründen bahsetmek istiyorum. Kenton'un yeni piyasaya çıkardığı Bakliyat Unlarını aranızda duyanlar ya da kullananlar olmuştur belkide. Hiç duymayanlar için bir kez de ben anlatmak istiyorum. Kenton biliyorsunuz çok kölü bir firma ve sürekli kendini geliştiren, yenileyen bir marka.

Hayat zaten çok hızlı akıp gidiyor ve bizler pek çok şeye yetişemiyoruz. Çalışan annelerin işleri daha da zor aslına bakarsanız, 
Hem yoğun iş temposu, hem de ev idare etmek hiç de kolay değil.



Kenton yakın zamanda biz hanımlara rahatlık olması açısından ve evde bakliyat yemeyen minnaklarımız için geliştirdiği " Önpişirilmiş bakliyat unlarını" üretti. Çok da iyi etti bence. Çünkü bakliyat demek protein demek, sağlıklı olmak demek..Pratik hazırlanan yemeklerin kurtarıcısı hatta lezzet iksiri diyebilirim ben bu unlara. 

Nohut, yüksek lif ve protein oranı ve yapısı gereği gluten içermemektedir. Bu yüzden de önemli bir besin kaynağıdır. Kenton Önpişirilmiş Nohut Unu İç Anadolu Bölgesinde yetişen Gökçe nohutunun tüm besleyici özellikleir korunarak haşlama, kurutma ve öğütme aşamalarından geçerek üretilmektedir. Kenton Önpişirilmiş Nohut Ununu hiçbir işlem yapmadan yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Hatta kahvaltı sofralarınızda bile bu unu kullanabilirsiniz. Yapacağınız omletin içerisine ekleyebilirisniz. Yada ekmeğe ve benim yaptığım gibi kek, kurabiye gibi pek çok tarife ekleyebilir besleyicilik katmak için kullanabilirsiniz.

Çorbanıza ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı bakliyat unuyla ev halkına besleyici değeri yüksek bir yemek yedirmiş olacaksınız. Çocuklar sebze ve bakliyat yemeklerine karşı biraz tepkilidirler. Kaldı ki bizim ana yemeklerimizdir bunlar.
Kuru Fasulye, Nohut, Mercimek...

Ben de bugün sizlerin karşısına lezzetli bir tarifle geldim,
Nohut ununu denedim ve sonuçtan oldukça memnun kaldım.
Kekin içinde nohut kokusunu hissedecek miyim diye düşünmüştüm ilk başta ama tadına baktıktan sonra nefis bir kek olduğuna kanaat getirdim.

Sizler de yemeklerinize bakliyat unlarından ekleyebilirsiniz. Gönül rahatlığı ile de sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Tadında hiçbir farklılık yok, nohut kokusunu kek de almadıysam hiçbirşeyde almam :)

Son olarak şunu söyleyebilirim,
Çocuklara bakliyat yedirmenin en kolay hali diyorum ve hemen tarifime geçiyorum, 

NOHUT UN'LU ARMUTLU KEK

Malzemeler:
3 adet armut
3 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1/2 su bardağı sıvıyağ ( ben zeytinyağı kullandım)
3 çorba kaşığı limon suyu,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı kenton nohut unu,
1 çay kaşığı tarçın,
2 çorba kaşığı haşhaş

Yapılışı:
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Sonra sırasıyla süt, sıvıyağ, limon suyu ilave edip karıştıralım. Ardından vanilya, kabartma tozu, tarçın, haşhaş ve unları ekleyip karıştıralım. Homojen kıvam alana kadar karıştıralım. Büyük kare borcamın tabanını yağlayalım. Harcı kalıba boşaltalım. Armutların kabuklarını soyup dilimleyelim. Harcın üzerine dizelim. 
Üzerine hafif tarçın serpelim. (arzuya göre) 
Önceden ısıtılmış 180' C deki fırında yaklaşık 25-30 dk arası pişirelim.
Dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun...






2 Eylül 2016 Cuma

Çilek Marmelatlı Kurabiye


Merhabalar canlarım,
Bu aralar o kadar hareketli ve bir o kadar koşturmacalı geçiyor ki günlerim, ben bile kendime inanamıyorum çoğu zaman :)

Geçtiğimiz hafta Antalya'dan sevgili Erdinç bey geldi. Biliyorsunuz Yenigün Gıda benim sponsorum. Birbirinden güzel pekmez, marmelat, lokum ve reçellerini güvenle kullanıyorum. Tamamen katkısız üretiliyor çünkü. Ve sürekli kendini yenileyen bir marka. Ürün çeşitliliği sunuyor tüketiciye. Diyabetik hastalar için bir serisi var, hatta FIT Serisi ile kilosuna önem verenler bile düşünülmüş. 
Onlar için size ayrı bir post hazırlamak istiyorum...

Erdinç bey ile Mavişehirdeki Tereci Gıda' da küçük çaplı bir organizasyon düzenledik birlikte. Sevdiğim blogger arkadaşımla birlikte keyifli bir buluşma gerçekleştirdik. Buluşmaya giderken de Yenigün gıda'nın çilek marmelatını kullanarak, şöyle kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyeler yapıp götürdüm :)

Tadına bakıldı ve tam not alıp sınıfı geçti kurabiyelerim...
Şimdi de sizlerle paylaşmak istedim bu leziz kurabiyelerimin tarifini,

Umarım sizlerde dener beğenirsiniz. Dilerseniz reçel ile yapabilirsiniz hatta üzerine çikolata ile de nefis olur diye düşünüyorum ... 
Bir sonrakine dış kaplaması fındık olacak şekilde çikolatalı denesem hiç de fena olmayacak...



ÇİLEK MARMELATLI KURABİYE 

Malzemeler:
125 gr. tereyağı,
3 yemek kaşığı pudra şekeri,
yarım paket kabartma tozu,
1 pkt. vanilya
1 limon kabuğu rendesi (portakal da olur) 
1 yumurta sarısı (akı dışı için) 
2,5 su bardağı un (ele yapışmayan yumuşak kıvamda olmalı)

Üzeri için: çilek marmelatı (istenilen reçel ve marmelat kullanılabilir)

Dışı İçin: Fındık ve hindistan cevizi


Yapılışı:
Oda ısısında beklettiğimiz tereyağını, pudra şekerini, yumurtayı ve limon kabuğu rendesini genişçe bir kaba alıp homojen kıvam alana kadar karıştıralım. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan fakat yumuşak kıvamdaki hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp elimizde yuvarlayalım. Sonra ortasına bastıralım. Yumurta akının içine bir fiske tuz ekleyip mikser yardımıyla 1 dk.çırpalım. Şekil verdiğimiz hamuru önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp tepsiye dizelim. Ben bir kısmını hindistan cevizine buladım. Siz nasıl arzu ederseniz o şekilde yapabilirsiniz. Önceden 180 'C ye ayarladığımız fırında pişirelim. Soğuduktan sonra orta kısımlarına marmelattan koyup servis yapacağımız tabağa aktaralım.
Afiyet Olsun.  

Not: Un'um Kalecik Un biliyorsunuz. Bütün yaptığım hamurişlerimde kullanıyorum. Çok da memnunum. Tavsiye ederim.