Sayfalar

22 Mart 2017 Çarşamba

ROUGE CAFE ALSANCAK / İZMİR




Merhaba canlarım,

Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesiyi mekan gezginleri olarak çok keyifli geçirdik. Bol gezmeli, eğlenmeli ve lezzet dolu bir gün oldu bizler için. Güne sıkı bir kahvaltıyla başlayalım dedik ve sevdiğimiz bir mekan olan Rouge Cafe' deydik. Güzel işletmecisi İnci hanımın nazik davetiyle harika bir kahvaltıyla günü kucakladık :)

Masada herşey harikaydı, 
Özenle hazırlanmış peynir tabağı, kızarmış patates, peynirli sigara böreği, güveçte yumurtası, portakal dilimli zeytini, kahvaltılık acı sosu, yumurtalı ekmeği harikaydı.


Şık peynir sunumlarına bayıldım,  






Rulo börek de hiç yağ çekmemiş, üstelik çıtır çıtır ve nefisti...


Portakal Dilimli Zeytin...




Yumurtalı Ekmek...






Bu doyurucu ve lezzetli serpme kahvaltının fiyatı 20 tl.

Ve finali enfes bir tatlıyla yaptık :)
Sade kahvemin yanında ikram edilen dondurma eşliğinde gelen cheesecake' in tadı efsaneydi..



Hoş sohbeti, güler yüzü ve harika ev sahipliği için İnci hanıma çok teşekkür ediyorum. Lezzetler 10 numara 5 yıldız.

Alsancak Kordonda kahvaltı yapacağınız, keyifli bir mekan arıyorsanız Rouge Kafe tam size göre.. Yolunuzu mutlaka düşürün bu güzel mekana diyorum.



Rouge Kafe
Adres: Kültür Mahallesi Atatürk Caddesi No:194 35220 Konak / İZMİR
Tel: 0 532 630 12 03

Gelenekseli bozmayarak yine  Mekan Gezginleri olarak hatıra fotoğrafımızı çekildik.




Biz Mekan Gezginleri olarak yepyeni yerler ve yeni lezzetler peşinde koşmaya devam edeceğiz. Takip etmeyi ihmal etmeyin olur mu ?
Keşfimize siz de ortak olun... 
Yeni yazımda görüşmek dileğiyle.


Sevgiyle kalın...



21 Mart 2017 Salı

LOR PEYNİRLİ SANDAL BÖREK


Merhaba sevgili dostlarım,

Yine yeni bir haftaya merhaba dedik,her yeni gün yeni bir başlangıçtır hep benim için. O günün size vereceği güzellikler başka başkadır. Bir önceki gün bir sonrakine benzemez. Ben buna inanırım ve her sabah şükürle uyanırım. Sevdiklerim yanımda ve sağlıklı uyandığım için şükrederim. Her şeyin başı sağlık değil mi ? Onsuz hiçbir şeyin tadı yok...
Hepimize sağlık mutluluk dolu günler dileyerek bugünkü tarifimden bahsetmek istiyorum sizlere...

Oldukça pratik bir börek. Görüntü itibariyle de bence havalı da bir börek :)

Ben pazar kahvaltısı için yapmıştım ev halkına..
Sizler ister kahvaltılarınıza, ister gün masalarınıza kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Hemen yapılışına geçiyorum öyleyse;



PEYNİRLİ SANDAL BÖREK

Malzemeler:
2 adet yufka,

Sosu için:
yarım çay bardağı sıvıyağ,
yarım çay bardağı sut ya da yoğurt, ( ben süt kullandım)
yarım çay bardağı su,
1 tatlı kaşığı karbonat

İçi İçin:
250 gr tulum loru ( beyaz peynir de olur)
bir tutam maydanoz


Üzerine:
1 yumurta sarısı (akını iç malzemesine kullandım)
susam

Yapılışı:
Öncelikle sosunu hazırlayalım. Bir kabın içine sos malzemelerini koyup çırpalım.
Yufkamızı tezgaha serip kaşık yardımıyla sosdan gezdirelim üzerine. Sonra ikinci yufkayı üzerine serelim ve yine sosdan gezdirelim. Yufkayı 8 üçgene bölelim. İlk üçgeni alıp geniş tarafından başlayıp kıvırarak üçte ikisini saralım. Sardığınız rulonun kenarlarından tutarak uçlarını birleştirelim. Dışta kalan yufkanın sivri kısmını da içeri doğru alarak sandalı tamamlayalım. Bütün üçgenler için aynı işlemi uygulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. İç harcı eşit şekilde böreklerin orta kısımlarına paylaştırelım. Kenar kısımlarına da yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim.
Önceden ısıttığımız fırında 180' C de kızaran kadar yaklaşık 250 dk pişirelim.

Sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...





16 Mart 2017 Perşembe

Mis Gibi Izgara - Mutfak ( Bornova )


Merhabalar,
Biz Mekan Gezginleri olarak yeni yerler, yeni lezzetler keşfetmeye devam ediyoruz. Yine çok güzel bir mekan keşfettik. Mis Gibi Izgara Mutfak'ın sahibi Ümit beyin nazik davetiyle Bornova Özkanlardaki şubelerini ziyaret ettik. Mekan oldukça merkezi bir yerde. Özkanlar pazarının tam karşısında. Yada şöyle tarif edeyim. Bölge metro durağında, Haşim İşcan caddesi üzerinde..
Mekanın atmosferi oldukça güzel, iç mekan aydınlık ve ferah. Ümit bey ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Bize mekanın hikayesinden ve kendinden bahsetti biraz. 
Kendisi işiyle oldukça ilgili, işinin başında ve müşteri memnuniyetine de inanılmaz kıymet veriyor. Lezetler dört dörtlük olsun ve fiyatlar da abartılı olmamalı ki herkese hitap edebileim diyor. Çiftlikten alıdığı taze ürünlerle ortaya çıkardığı bu lezzetleri müşterilerine sunuyor. Oldukça da talep görüyor diyebilirim mekan.





Bizim menüden seçtiklerimiz Şişte Piliç, Piliç Marine, Piliç Lokumdan oluşan Karışık Piliç Izgara…Özel soslarla ve baharatlarla 72 saat maine edilmiş lezzeti sosunda saklı mis gibi marine piliç. 

Lezzetli kemiksiz but etlerinin özenle şişlere yerleştirilmiş hali, mis gibi piliç şiş…Tavuğun en lezzetli yerinden göğüs bonfilenin inceltilerek hazırlandığı, özel baharatlarla ve soslarla harmanlanmış mis gibi lokum piliç…



Cızgara Köfte,  AŞK (Abdullah Şefin) Köftesi ve Özel Acılı Köfteden oluşan Karışık Köfte..  Hangi köfteyi yiyeceğine karar veremeyenler için güzel bir seçim. %100 Dana Etinde yapılmış katkısız köftelerin baharat oranları, pişme dereceleri çok güzeldi.




Mantarlı / Kaşarlı Köfte ve Sebzeli Köfte.. 
Farklı tatları sevenler için.. 
Ben özellikle Mantarlı Kaşarlı Köftenin tadını inanılmaz beğendim. Favorim oldu diyebilirim. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.


Elbette bu nefis lezzetlerin yanına en çok yakışaklardan birisi de patates kızartamsı değil mi ?
Onu da öyle güzel yapmışlar ki. Menüdeki ismi " Anne Patatesi" dışı kıtır içi ise yumuşacık. Üstelik de hiç yağ çekmemis mis gibi gerçekten...
Sıcak sıcak da gelince kaç tane yedim bilmiyorum vallahi :)



Acıyı çok seviyorsanız size göre de bir sos var. Benim peka aram yoktur acıyla bilirsiniz. Ama minicik de olsa tadına baktım tabiiki, Sevenlerini oldukça tatmin edecek güzellikte bir acıya sahip diyebilirim kısaca...



Hani başlarda bahsetmiştim ya sizlere Ümit bey gerçekten müşterilerini önemsiyor diye. Tiredeki çiftlikten bizzat aldığı Tire yoğurdu enfes bir lezzet. O tazeliği ve doğallığı yerken hissedebiliyorsunuz.
Piyaz deseniz o da güzeldi. Zeytinyağı ekşiyi ve domatesin kokusunu içine çekmiş, nefisti tadı...




Ve tabiiki finali de bu enfes güzellikteki bir tatlıyla yaptık. 
Tahinli cevizli Kemalpaşa Tatlısıyla.
Üzerine gezdirilen tahinle nasıl da güzel oluyor anlatamam sizlere. 


Bu bol lezzetli ve keyifli geçen gün için başta Ümit beye, Abdullah şefime ve Mis Gibi Mutfak Ailesine sonsuz teşekkürler. İlk fırsatta tekrar görüşmek üzere diyorum.



Geleneği bozmayarak hatıra fotoğrafımızı da çekildik :)



Sizler de bu keyifli mekana gelip, harika lezzetleri keşfedebilirsiniz.

Mis Gibi Izgara Mutfak İletişim Bilgileri
Şubeleri: Alsancak-Bornova-Bostanlı-Kemeraltı şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

14 Mart 2017 Salı

TAM BUĞDAY EKMEĞİ


Merhaba sevgili dostlarım,

Evde birşeyler üretmek, yapmak bana inanılmaz mutluluk veriyor. Yoğurdumu, ekmeğimi kendim yapınca daha bir huzurlu oluyorum. Herşeyden arınmış, katkısız, ilavesiz, sağlıklı birşeyler yemenin ve aileme yedirmenin verdiği haz bambaşka doğrusu. Elimden geldiğince de yapmaya gayret ediyorum.




Şu aralar neredeyse tüm beslenme uzmanları beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeğin tüketilmesini tavsiye ediyorlar. Tam buğday ekmeğinin beyaz ekmeğe göre ilk avantajı lif içeriyor olması. Lif de daha az yiyerek daha uzun süre tok kalmamızı sağlıyor. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeğini tercih ettiğimizde hem daha az kalori almış oluyoruz hem de sindirim sistemimiz daha kolay çalışıyor.

Tam buğday, kepekli ekmek ve çavdar ekmeği tüketilmesini uzmanlarla birlikte ben de tavsiye ediyorum :) Beyaz ekmekten mümkün olduğu kadar kaçınalım diyorum.

Evde tam buğday ekmeği yapmak hiç de o kadar zor değil tam aksi oldukça kolay.

Sizlerde tarifimle birlikte evinizde sevdiklerinize mis gibi kokan ekmekler hzaırlayabilirsiniz.




TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Malzemeler:

3 su bardağı tam buğday unu,
1 tatlı şakığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 pkt instant maya,
1 su bardağı + 2 parmak kadar daha ılık su

Yapılışı:

Genişçe bir kabın içine un, şeker, tuz, maya ve ılık suyu ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. Homojen ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Kabın üzerine kapak kapatıp yaklaşık 20 dk kadar bekletelim. Dinlenen hamuru elimizi unlayarak alıp somun şeklini vererek un serptiğimiz tepsimize yerleştirelim. Bu aşamada isterseniz 2'ye bölebilirsiniz hamurunuzu. Üstünü bıçakla kesik atalım. Önceden 180 'C ye ayarladığımız fırında yaklaşık 35-40 dk kadar kontrollü pişirelim. Pişen ekmeklerimizi fırından çıktıktan hemen sonra üzerini temiz bir mutfak örtüsü ile örtelim.

Afiyet Olsun...