Sayfalar

5 Ekim 2017 Perşembe

10 dk da ETSİZ ÇİĞ KÖFTE




Merhabalar,
Okuldu evdi günlük telaşşardı ve mekan tadımlarıydı derken bloğumu boşladığımı farkettim :) Aslında diğer sosyal medya hesaplarımdan sürekli yayın yapıyorum ama bloğıma haksızlık ettiğimi düşünüp hemen pc nin başına geçtim hemen.
Size bugün hem çok ama çok lezzetli bir o kadar da pratik bir tarifle geldim.
Diyeli vaktiniz yo ya da kısa zamanda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız bu tarifi hemen yapın derim. Çünkü ben sürekli yapar oldum :)

Aşağıda sayacağım malzemeler zaten her evde olan malzemeler. İçine biraz da sevginiz eklerseniz müthiş lezzetli çiğ köfteleriniz olacaktır.

Tarifi birebir uyguladığınızda olmaması imkansız. Bu kadar kısa zamanda bu lezzet nasıl ortaya çıkar dediğiniz şimdiden duyar gibi oluyorum. 
Deneyin ve görün :)

Hemen geçiyorum tarife sizleri daha fazla bekletmeden....




10 dk da ETSİZ ÇİĞ KÖFTE

Malzemeler:

2 su bardağı ince esmer bulgur,
2 su bardağı kaynar su,
1 adet soğan,
2 iri diş sarımsak,
2 yemek kaşığı isot (sevmeyenler eklemesin ben eklemedim)
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber,
1 tatlı kaşığı karabiber, (silme)
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 çay bardağı zeytinyağı,
3 yemek kaşığı domates salçası,
1/2 limonun suyu

Yapılışı:

Genişçe bir kaba esmer bulguru alıp, üzerine kaynar suyu ekleyelim ve kapağını kapatalım. 5 dk. da bulgur kabaracaktır. Soğanı ve sarımsağı robottan geçirip suyunu sıkıp bulgura ekleyelım. Sırasıyla yağı, limonu, salçayı, nar ekşisini ve baharatları ekleyip blendır ile özdeşleşene kadar robottan geçirelim. Bu aşama ben blendırla yapmam elimle yaparım dersenız o da olur. Güzelce birbirine karışması ve hamur gibi kıvama gelmesi gerekiyor. Sonra harçtan bir parça alıp elimizle şekil verip servis yapacağımız tabağa alalım.
Ben servis tabağımın zeminine marul yerleştirdim. Sonra da nar ekşisine batırıp afiyetle yedik..
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun diyorum.
Yedikçe beni hatırlamayı unutmayın olur mu ? :))

Sevgiler,




18 Ağustos 2017 Cuma

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyarayım; bu hediye o kadar güzel ve kullanışlı ki, kendinize saklamak isteyebilirsiniz! Derin dondurucular son derece faydalı cihazlar ve özellikle Kurban Bayramı gibi dönemlerde büyük bir sorunu çözüyorlar: Uzun süreli gıda depolama. Geçen bayram bir derin dondurucu kullanmanın ne denli önemli olduğunu anladım, zira etlerimin çoğunu (bozulmasınlar diye) hemen tüketmek, tüketemediklerimi de dağıtmak zorunda kaldım. Buzdolapları uzun süreli gıda depolamak için uygun bir çözüm değil, en fazla bir hafta içinde et tüm tazeliğini yitiriyor, hatta bozulmaya başlıyor.

Derin dondurucular ile böyle tanıştım ve uzun bir araştırmadan sonra, tercihimi yatay derin dondurucu modellerinden yana kullandım. Yatay olmaları kapaklarının üst kısımda olması anlamına geliyor. Bu tasarım son derece kullanışlı ve pratik: Muazzam bir kullanım rahatlığı ve depolama alanı yaratıyor. Marka konusunda seçim yaparken hiç tereddüt etmedim ve Uğur Soğutma markasını seçtim. Türkiye’nin ilk ve en büyük derin dondurucu üreticisi olan Uğur Soğutma, 63 yıldan bu yana piyasadaki en kaliteli ve en sağlam derin dondurucuları üretiyor. Renk konusunda beyaz ile sınırlı olduğumu düşünüyordum ancak şaşırtıcı bir şekilde çok sayıda renk seçeneğim olduğunu fark ettim. UED 210 A++ isimli model, birden fazla renk seçeneği içeriyor ve ben en çok mor ile gümüş renklerini beğendim. Açıkçası halen karar vermiş değilim ama mor rengi seçecek gibiyim – çok şık duruyor!

 

Tek özelliği şık durması değil elbette, 190 litre iç hacmi var ve emin olun sadece sizin değil, tüm akrabalarınızın gıdalarını depolamak için fazlasıyla yetiyor! UED 210 A++ enerji sınıfına giren bir model, yani hemen hiç enerji harcamıyor ve elektrik faturasının artmasına neden olmuyor. Dolap içi LED aydınlatma sistemi ve elektrik kesilse bile 48 saat boyunca gıdaları korumaya devam etmesi, sevdiğim diğer özellikler arasında yer alıyor. Bu yılki etleri bir sonraki bayrama dek ilk günkü tazelikleri ile depolamaya kararlıyım: UED 210 A++ derin dondurucu sayesinde bu mümkün oluyor! Satın almak isteyenler için bir ipucu da vereyim: http://satis.ugur.com.tr adresinden sipariş verir ve satın alma işlemleri sırasında UGURGUMUS veya UGURMOR indirim kodunu kullanırsanız, ekstra %5 indirim elde ediyorsunuz. Kampanya hakkında detaylı bilgi için BURAYA tıklayabilirsiniz.

                                        

Bir boomads advertorial içeriğidir.

9 Ağustos 2017 Çarşamba

Elma Tarçın ve Kuru Üzümlü Kek


Merhablar sevdiklerim,
İzmir alev alev yanıyor bu günlerde, aşırı nem de buna eklenince hiç çekilmiyor gerçekten. Klimanın altında geçiyor günlerimiz :) Biz de evdeyken vakit geçirmeyi en çok sevdiğimiz şey olan mutfakta takılıyoruz kızçemle birlikte. Kurabiye, kek, poğaça yapıp duruyoruz sık sık. Kiloları düşündüğümüz yok anlayacağınız :))

Dün de dolapta 2 adet elmam kalmıştı. İlk aklıma gelen şey de tarçınla birleştirip kek yapmak oldu. Tabii içine ilaveler de yaparak lezzeti ikiye katladık diyebilirim.
Siz de evdeki malzemelerinizle çeşit çeşit kekler yapabilirsiniz ...
Şeftalili çok nefis oluyor mesela :)

Sizleri çok da fazla bekletmeden hemen tarifime geçiyorum.

Biz çok sevdik, umarım sizler de dener ve bizim gibi beğenirsiniz. Çayla bilikte öyle güzel gidiyor ki, mutlaka deneyin....




ELMA TARÇIN ve KURU ÜZÜMLÜ KEK

Malzemeler:

2 adet yumurta, (küçük ise 3 ekleyin ben öyle yaptım)
1,5 su bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,
2 çay kaşığı tarçın,
1 çay bardağı kuru üzüm,
1 kahve fincanı fındık,
2 adet elma,
2 - 2,5 su bardağı kadar un,

Üzeri için: pudra şekeri + taçın karışımı (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Öncelikle şekeri ve yumurtaları mikserle güzelce çırpmakla işe başlayalım. Yağı, yoğurdu ekleyip tekrar karıştıralım. Elmaların kabuklarını soyup minik minik doğrayalım. Un, vanilya, kabartma tozu ve taçını eleyerek karışıma ilave edelim. Elma, kuru üzüm ve kırık fındığı da ekleyip spatül ile karıştıralım.
Ben yuvarlak kelepçeli kek kalıbımda yaptım. siz dilediğiniz bir fırın kabında yapabilirsiniz kekinizi. Tabana yağlı kağıt sermeyi ya da yağlamayı unutmayalım.
Harcı kalıba döküp 175 'C de üzeri kızarana kadar yavaş yavaş pişirelim.
Fırından çıkardığımız kekimiz hafif ılıyınca servis tabağına alıp üzerine tarçın ve pudra şekeri karışımından eleyelim.

Afiyet Olsun...




25 Temmuz 2017 Salı

BAKLAVA YUFKASIYLA TULUM LORLU ÇITIR BÖREK


Merhabalar,
Bugün sizlerin karşısına çıtır çmı ıtır, lezzetli mi lezzetli ve bir o kadar da pratik bir tarifle geldim. Yerken kendinizi boyoz yiyormuş gibi hissedeceksiniz. Tabi boyozu İzmirlilerden başka bilen var mı içimizde bilemiyorum. Bizim buraların favorisidir boyoz ve her türlüsü yapılır. Patlıcanlı, peynirli, ıspanaklı, tahinli çikolatalı ve hatta enginarlısı bile yapılır. O derece sseveriz boyozu. Tam da onun ayarında bir börek benimkisi.
Acil misafiriniz mi gelecek ? panik yokkkk :) Buzdolabınızda baklavalık yufkanız varsa korkmayın. Çayı koyun ocağa, o demlenene kadar zaten böreğinizi de pişirmiş olacaksınıız :) O kadar pratik yani. Hem kolay hem de lezzetli ki sormayın gitsin.
Farklı iç harçlarla da nefis oluyor mesela patatesli ve kıymalısını da yaptım harika oldu. Siz hangi hiç harçla yaparsanız sonuç mükemmel olucak emin olabilirsiniz buna...

Hemen tarife geçelim mi ?

İşte sizler için gelsin o zaman;



BAKLAVA YUFKASIYLA TULUM LORLU ÇITIR BÖREK

Malzemeler: (1 tepsi için )
16 adet baklavalık yufka,

İç Harcı için:
1 yumurta akı,
400 gr kadar tulum loru,
bir tutam maydanoz,
karabiber

Ara katlara sürmek için:
150 gr tereyağı,

Üzeri için:
susam

Yapılışı:
Öncelikle tereyağını sos tenceresine alıp eritelım. ilk yufkamızı tezgahımıza serelim. 
Fırça yardımıyla tereyağını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürelim. İkinci yufkayı üzerine yerleştirip yine yağ sürelim. Üçüncü yufkayı için de aynı işlemi uygulayalım. Son olarak dördüncü yufkayı yerleştirelim. Bir kapta ince kıyılmış maydanoz, lor peynirini, yumurta akını ve karabiberi karıştıralım. Harçtan gelişi güzel yufkanın üzerine serpiştirelim. Uzun tarafından başlayarak ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde saralım. Ben 3 parmak genişliğinde dilimledim ama siz hangi boyda isterseniz o şekilde dilimlere ayırabilirsiniz. Tepsimize çok fazla aralıklı olmayacak şekilde yan yana yerleştirelim.
Kalan yumurta sarısını ve tereyağını fırçayla üzerine sürelim. Susam serpiştirelim.
Önceden ısıttığımız 180 'C deki fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Yaklaşık 20- 25 dk yeterli oluyor.
Sıcak ve çıtır çıtırken servis edelim.
Afiyet olsun.